Invalidski dostop v #fotoprikolica? Zakaj pa ne?

Večkrat sem se že “zapel” v vrata moje #fotoprikolica. (Zakaj ne sklanjam #fotoprikolice? Ker računalniki “najdejo” vse zapise pod temi #lojtra označbami, zato bi našel 100 zapisov pod #fotoprikolica in 3 zapise pod #fotoprikolice, zato se splača združiti zapise pod eno oznako in s tem pač reskirati nepravilne sklanjatve. Blagor Angležem, again).

#fotoprikolica ima namreč dokaj ozka vrata. In veliko višino vhoda. Kako naj torej vanjo vstopajo starejši ali močnejši ljudje in celo invalidi z vozičkom? Sedaj težko.

fotoprikolica-wide

Zato sem se podal v iskanje rešitve, kako razširiti vhod na prastari prikolici. Težko. Uradni prodajalci delov za avtomobilske predelave so okorni, nekaterim čisto dol visi za unikaten projekt, ker imajo sami s seboj dovolj dela, drugi se na emaile niti ne javijo. (Če ima kdo kakšno pozitivnejšo izkušnjo z njimi, naj mi to sporoči, da “popravim” statistiko.)

In potem slučajno naletim na oglas, kjer prodaja možakar vrata od prikolice. Točno taka vrata, oziroma so toliko stara, kot je tudi moja prikolica. In imajo še podboj, oziroma alu profil, ki ga lahko uporabimo. Jeeee! možakar se vrne z morja danes in jutri letim do njega. Upam.

Tudi zato se predelava lahko ustavi.

Želim namreč omogočiti vsem ljudem, tudi tistim, ki morajo dnevno premagovati razne izzive pri gibanju, da bodo lahko tudi oni vstopili vanjo, se fotografirali, si ogledali film ali uživali pri igranju igric. Za invalide pač ne bomo mogli zagotoviti uradnega (birokratskega) potrdila, ker enostavno ni tehnično možno tako urediti prikolice, vendar bom naredil vse, da bodo šli lahko z vozički v prikolico, ali pa jih bomo pač nesli!

Komaj čakam jutri, saj upam, da bom dobil vse kose za širitev vrat.

Vsaka taka dodatna stvar povzroči dodatne stroške. Vesel bom, če pomagate po svojih močeh. Na desni strani je možnost plačila preko Paypala, lahko pa si ogledate možnosti tudi tukaj.

 

Kmalu pa bo projekt objavljen tudi na platformi za skupinsko financiranje. Več o tem v kratkem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.