“A prideš poslikat našo Valeto?”

Tako me je zadnjič zbudil zvok FB “mesendžerja”, ko me vpraša hči kolega, ki letos zaključuje osnovno šolo. Ona, ne kolega.
“Seveda, z veseljem,” sem ponudil svoje fotografske storitve in hitro sva se dogovorila.

Nekaj dni mi ni dala miru misel, da jim lahko naredimo majhno presenečenje.

gnar
Zbirali so prek 200€ za projekt #fotoprikolica.

Valetanti vedno sami pripravijo zadnjo šolsko pustolovščino, med katerimi je vedno tudi razredna majica, plakat s slikami vseh valetantov in učitelji/učiteljicami ter sama proslava, ki staršem prikliče lepe spomine, ko so jih prvič pospremili v šolo in tudi kakšno solzico ob koncu njihove prve preizkušnje zrelosti.

Tako lahko naredim dobre fotke z “logotipom”, ki so ga dali na svoje majice. Ko so izvedeli, da pripravljam projekt #fotoprikolica, so z veseljem potrdili, čeprav niso niti vedeli, kaj bodo dobili. Začeli so zbirati prispevke, ki bodo šli v “predelavo”. Zbrali so preko 200 EUR in tako dobili … res pravo presenečenje!

Ko se je valeta začela, sem že pripravil fotokabino, ki je v drugem prostoru čakala na to, da se bodo prišli valetanti poslikati. Urejene gospodične in gospodiči so kaj kmalu ugotovili, kako lahko naredijo svoj spomin s sošolci: izbirali so svoje rekvizite, se postavljali pred ozadje in se fotografirali. In menjavali poze. In na veliko uživali. In komaj čakali, da iz mašine zletijo ven fotke.

[su_youtube url=”https://youtu.be/-TWjSfX13qA”][su_video url=”http://zrimsek.si/wp-content/uploads/2016/06/iphone_462.mp4″ title=”Fotokabina v akciji”][/su_youtube]

Verjamem, da je bilo vmes veliko parčkov – prvih ljubezni, najboljših frendic in gajstnih fantov, pa spet srčnih deklet, ki so si dala duška pred kamero. Naredili smo skupaj preko 300 slik!!!

To pa še ni vse. Za učiteljici so pripravili lepa fotoalbuma, kjer so nalepili nekatere izmed fotografij in jih opremili z izvirnimi posvetili. Tako bosta imeli lep spomin na učence, ki so začeli hoditi v šolo leta 2007 in končali letos.

Na koncu sem bil vesel in hkrati prijetno utrujen. Poleg odgovornosti, da ujamem nekaj uradnih fotografij valete, je bil za menoj prvi dogodek, kjer sem uporabil nove rekvizite – o tem naslednjič.

iphone 065
Nastal je lep spomin

Hvala torej Osnovni šoli Stari trg in valetantom 2016, da so podprli predelavo #fotoprikolica!

Pomagaš lahko tudi tiRezerviraj fotokabino za vaš naslednji večji žur, obletnico, srečanje, poroko, predstavitev.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.