Simobitel in polnjene Halo/mobi računa iz Tujine

Kratek nasvet mobilnim operaterjem za polnjenje Mobi/Halo računa iz tujine

Pri uživanju na morju se včasih spozabimo, da je komunikacija z najdražjimi lahko malce dražja. Seveda nihče pred „izzivom“ ne predvidi, kaj bi se lahko zgodilo, ko si v tujini in imaš prazen telefon.

Ne zadostijo tudi vsi nasveti v ličnih brošuricah, ki jih operaterji dajejo ob karticah ali na njihovih prodajnih mestih.

Ko enkrat s praznim telefonom in polno kartico sediš za mizo nekje v tujini, šele vidiš, kakšen izziv imaš.

Na kartici seveda piše: pokliči 448/123 številko in napolni račun.

Seveda s tujine a) ne moreš poklicati te številke in b) itak imaš prazen račun na telefonu.

Aha, informacije na 080 številki… Kaj že moraš zavrteti? +386 in kaj naprej? Aja, pa je to sploh brezplačno? Saj itak številka ne deluje iz tujine, zato s tem ni problemov.

Spletna stran www.simobitel.si? Japajade… Mogoče za mlajše uporabnike, ki lahko pribrcajo do kakega Internet caffeja bi še veljala ta rešilna bilka, za gospe in gospode v zrelih letih pa ne.

Kaj mi torej ostane? S pomočjo drugega “polnega” telefona povprašam po številki, na katero lahko izgubljenec pokliče iz tujine in na kateri znajo napolniti telefon… Seveda se avtomatska tajnica ne pusti prepričati, da so minute na čakanju meni veliiiiko vredne kot njej, ki pravi, da jo kličem brezplačno… In mi tistega živega operaterja ne preveže niti po treh klicanjih. Resda je prijazna, vendar njenih živih pomočnikov ni na pretek in vsi že imajo po kakega pacienta na liniji…

Torej, kako smo rešili: poslal sem SMS (iz še polnega telefona, ki se je medtem zezal z nalaganjem neke aplikacije nanj) sodelavki v rodno Slovenijo, naj na ta-in-ta telefon naloži tole-in-tole kodo, s katero bo tej-in-tej gospe rešila komunikacijski mrk.

Predlog je naslednji:

  • na Mobi in Halo kartice dajte številke, ki se jih lahko pokliče iz tujine, po možnosti celo mobilne, na katere pošlješ SMS s kodo s kartice in številko, ki se naj jo napolni,

  • omogočite pošiljanje preko sistemskega sporočila v obliki *448*koda#, (kar mislim, da Mobitel že obvlada) kar naj bo omogočeno pošiljati tudi preko meja naše drage domovine.

Najbolje pa je, da se operaterji odpeljejo na kofe čez mejo s praznim mobi/halo telefonom in poskusijo sami. Prijetno komuniciranje…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.