Panika v poslu

Danes me je presenetil klic naročnika, kateremu smo naredili akcijo, da imajo že prve klice in da ne vedo, kaj naj naredijo. »Ja, prodajte jim!«

Naši naročniki se ločijo na dvoje: velike naročnike, od katerih živimo, z njimi dihamo, jim odnašamo rit in nas vzajemno cenijo, in druge naročnike, katerim naredimo posamezno akcijo, se stestiramo, poigramo in učimo.

Med druge sodi kolega z največjo firmo talnih oblog na Balkanu. Trd pogajalec, pa vendar srčen človek. Prvič se mi je zgodilo, da sem jaz zavrnil materiale naročniku. Po navadi to stori naročnik, tokrat pa sem rekel, da ne grem preko tega, saj izgubim samo kakega jurja, če izgubim posel. Me ne briga.

Naredili smo jim akcijo in so v svoji nefleksibilnosti pozabili obvestiti vse prodajalne, da bodo začeli deževati klici in stranke.

Delamo res pozitivno stvar: pomagamo reševati probleme naših strank. Oziroma rešujemo probleme njihovih strank.

Jaz ne bi mogel biti v službi, kjer bi le hodil v službo. Moram ustvarjati, rasti. Ubilo bi me, če bi moral biti na Ministrstvu za obrambo vedno oblečen v neko belo srajco, se rediti ob nedelu, imeti afere z ravno tako zdolgočasenimi ženskami v sosdenjih pisarnah in lesti v rit šefu.

Ne morem!

Resnično imam problem z avtoriteto nad menoj! Nihče ne zna več in bolje od mene… razen moje sodelavke. One pa znajo bolje od mene. Saj sem jih jaz streniral in predvsem dal voljo, da me »prehitijo«, da delajo bolje od mene.

Včasih sem mislil, da moraš biti nenadomestljiv. Sedaj sem to obrnil: želim biti nadomestljiv čimprej, saj grem lahko le tako v penzijo kjer bom pobiral plevel po svojem zelniku. Seveda želim imeti skromno rento, ki jo bodo prislužila dekleta, oziroma moje investicije.

Od panike… k paniki. Mene je panika grabila, ko sem imel prve projekte, kjer sem izgubil ogromne denarje. Nisem spal po mesece, vmes je pa še mama komaj čakala, da reče »sem ti rekla, da pojdi na ministrstvo, ti si pa res nesposoben!«

Dokazal sem, da se da.

Prišli smo na nivo, kjer imamo končno umirjeno delo, redno zagotovljenih vsaj 80% plače, delamo z veseljem in se imamo fajn. In lahzko tudi kakšen posel odpovem, če se mi tako zazdi.

In rad imam, da naše stranke grabi panika zaradi preveč posla.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.