Kaj podariti ženi ob 11. obletnici?

Moški smo slabi za nekatere stvari: vedno zgrešimo školjko, obletnice in obleke…embalaža Prstani

Tudi jaz.

Zato imam pri sebi ali pa zelo blizu “plonkec”, ki mi pomaga pri spominjanju najpomembnejšega datuma zadnjih enajst let, to je datuma najine poroke. Na poročnem prstanu (ki trenutno ne vem, kje ga imam), imam zapisan datum, ko sva rekla “DA” in si obljubila tudi vse ostalo…

Vmes se je marsikaj zgodilo… Nekje na blogu sem tudi že opisal. Glede obletnic pa je bila najprej omenjena sedma.

Pri sedmih letih poroke so nama rekli, da se pojavijo prvi večji problemi. Pa nisva vedela, katero je sedmo leto: od trenutka ko se poročiš in se šteje prvo leto ali od prve obletnice poroke in naprej. Dve leti sva torej “čakala”, kdaj bodo problemi, pa nič…Dekoracija s cvetjem. Šlatava se še vedno, lupčkava in objemava tudi. Zatorej gremo naprej.

Pred skoraj letom sva imela obletnico, že enajsto. (To je že tri leta več, kot sta bila moja starša oženjena.)

“Sedaj pa bo treba kej narest”, mi je govoril poročni prstan, ko sem ga komaj prejšnjič našel (sedaj spet ne vem, kje je).

Kaj torej kupiti gospe (= eni fejst babi), s katero si deliva čisto vse: od hiše, otrok, dobrih in slabih trenutkov, kreditov in dolgov, fešt in raznih menjav vremena in s tem tudi bioritma, komunikacijskih problemov..?

Tiste dni sem se motal okoli enega tipčka, za katerega sem izvedel, da izdeluje prstane. Po naročilPrstan 3u. In se povabiva enkrat pogledat, kaj zna. Ker sem navajen lokalnega “povprečja”, sem mislil, da bo to za dva prstana več, kot so jih imeli v predstečajni Zlatarni Celje, ko sva iskala prstane pred tolikimi leti. nič od tega…

Tipson izdeluje super prstane! Ker se je vmes poročil, pridelal svoj naraščaj, je postal še boljši – ziher. Ko sem gledal umetnine, ki jih deli z drugimi… da padeš dol. Sredi Cerknice, pa tak umetnik.

Pa sem naročil prstan… In kako to izgleda? Malce smo se pogovarjali, da je Peter (ostale podatke imate tukaj) spoznal, kako Prstanrazmišljava, kaj ceniva. Pa smo takoj prišli k eni orto rešitvi – rdečemu zlatu. (OK, meni to izgleda kot baker, vendar ni). In potem malce okraskov, ki so ročno narejeni… in za konec še to, da prstan sploh ni glanc, temveč ima lepo vidno strukturo brušenja.

Kot da bi resnično v prstan ujel najino enajstletno zgodbo…

Ma ne moreš verjeti, da se lahko kdo tako potrudi. Po eni strani prstan ponazarPrstan - detajlja otroško lahnost, po drugi pa resnost, ki sva si jo skozi skupno življenje izoblikovala v teh letih. (Skoraj bi še zase naročil prstan, samo kaj ko bi vse izgubil…)

Nekaj več slikic ima tudi na svojem blogu, največ vredno pa je, da ga obiščete in se dogovorite za unikaten prstan kar sami. Telefonska številka, na katero se oglaša je 041502016 (Peter Dragolič).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.