Fotoprikolica – moj projekt za dušo

Radost in sreča.
Radost in sreča v vzvratnem ogledalu.

Poznate občutek, ko veste, da delate nekaj zares z dušo?

No, tako se počutim že dva meseca, odkar razmišljam o naslednjem projektu za ljudi. Za posebne in navadne ljudi, za tiste, ki se bodo poročili, pa za take, ki si želijo zabave in spet tiste, ki enostavno želijo imeti poseben spomin.

Fotografija je za večno ujet trenutek. Točno tisti trenutek, ki vam v življenju lahko pomeni veliko.

Pred menoj je projekt, ki je res projekt za dušo in z dušo. Povezal bom tri moje hobije (fotografijo, tehniko in organizacijo dogodkov) v eno veliko ljubezen. Ljubezen do trenutkov, ujetih v večnosti.

Naša prikolica se bo spremenila v pravi foto studio. Pri tem pa potrebujem vašo pomoč.

Za predelavo prikolice potrebujem nekje 7.000€. Sam sem že zbral in si nekaj sposodil, da sem prikolico sploh kupil in bom začel s predelavo, rad bi pa jo uredil čimprej. Zato, da lahko lovimo lepe trenutke že to poletje! 

Bodoča lepotica
Bodoča lepotica

Končni rezultat bo fotokabina v prikolici, kjer bo tudi prostor za zabavo in bo na voljo za najem.

Komaj čakam prvo poroko, kjer se bosta mladoporočenca slikala skupaj s pričami ali najbližjimi prijatelji. Še bolj bo veselo na družinskem pikniku v naravi, kjer se bodo vsi zvrstili na kavču v prikolici in fotografirali. Gotovo se bodo tudi ekipe sodelavcev na  team buildingu zabavali v prikolici in naredili nepozabne spomine, ki jih bodo še bolj motivirali.

kladivo
Pero je najmočnejše orožje, vendar je s pravšnjim kladivom mnogo lažje.

Včeraj sem prikolico pripeljal domov in se takoj lotil odstranjevanja stare opreme. Ne bo enostavno, saj poleg službe pričakujemo otroka in bo časa zmanjkalo za vse. Ali pa tudi ne.

V kolikor imam več sredstev za ta projekt, lahko s kolegi in mojstri naredim prej in hitreje. In predvsem bolje. Zato sem se odločil, da zberem sredstva tudi preko spleta. Namesto na Kickstarter se obračam kar direktno na vas, moje znance, prijatelje, kolege, torej vse tiste, ki me poznate (ali pa me še boste) in želite pomagati.

Sami veste, da sem vedno pripravljen pomagati, da sem skupaj z mojimi dragimi kolegi in prijatelji prostovoljno naredil že veliko projektov. In tudi veste, da vedno resno mislim in naredim, kar si zadanem. Tokrat vas prosim za pomoč.

Kako lahko torej pomagate? 

Pridružite se projektu s svojim prispevkom po vaših možnostih – dobili boste več, kot boste vložili – to vam garantiram.

V kolikor se letos poročite, praznujete večjo obletnico ali imate poseben piknik, si že sedaj rezervirajte fotoprikolico za nepozabne trenutke z vašimi najbližjimi. Razmislite, kako bi nekomu naredili nepozabno doživetje in ga presenetite z najemom fotoprikolice.

Na voljo so naslednje možnosti:

 • Za vloženih 7€ se boste lahko slikali v fotoprikolici, ko bo v vaši bližini. Seveda vam pripada kar pet slik (Cena za eno bo 2 EUR). Seveda vas bom o dogodkih in priložnostih obvestil, da boste svojo nagrado lahko izkoristili.

 

 • Za 10€ prejmete poleg fotografiranja še posebno vizitko naše fotokabine, ki vas bo gotovo nasmejala. Več pa o njej zaenkrat ne povem.

 

 • Za 25€ prejmete posebno majico, ki jo bomo naredili ob slavnostni otvoritvi naše fotoprikolice. Na voljo bo samo 50 majic, od tega jih bom samo 30 namenil donatorjem.

 

 • Za 250€ dobite 3 urni najem fotokabine (to ni fotoprikolica), ki jo lahko izkoristite za vaš privatni ali službeni dogodek. Prejmete neomejeno število slik in polno mero triurne zabave.

 

 • Za 520€ prejmete enodnevni najem fotoprikolice za vaš dogodek. Najsi je poroka, rojstni dan, poslovna zabava ali maturantski ples – fotoprikolica vam bo na voljo, da boste pisali vaše nepozabne spomine.

 

 • Za 2.500€ pa dobite čisto pravi »all inclusive« piknik. Pripeljemo vam fotoprikolico, pa hrano in pijačo – vse s tako imenovanimi »food trucki«, za katere boste v kratkem še slišali. Takega piknika nihče ne bo pozabil. (Dogodek je omejen na 30 oseb. Hrana in pijača sta vključeni v ceni.).

 

 • Donirate pa lahko tudi drugače: potrebujem oblikovanje vizitk, oblikovanje notranje  opremljenosti fotoprikolice, tiskarja majic, tisk letakov, oblikovanje spletne strani. Potrebujem tudi razno tehnično opremo, ki jo z veseljem ugodneje kupim.  Potrebujem tudi razna pisana očala, razne klobuke, girlande, beneške maske in druge rekvizite, ki bodo prav prišli v fotokabini. Za vse me kar kontaktirajte.

V bistvu tako za vložena sredstva vedno dobite še več. 

Z zaupanimi prispevki bom bližje cilju, hkrati pa vam bom lahko ponudil pravo zabavo in nepozabne spomine že letos poleti. Najbolj pomembno: z vašim prispevkom ste del res dobrega projekta, hkrati pa dajete potrditev meni in ideji, ki se bo v kratkem uresničila.

In najbolj pomembno: NA ZADNJO STRAN PRIKOLICE BOM NAPISAL VSE DONATORJE, saj brez vas ne bi šlo. To je moja osebna zahvala za vse vas, ki verjamete v ta projekt. 

Sledite tudi objavam na tem blogu, kjer bom v celoti opisoval proces prenove fotoprikolice.

To pa seveda še ni vse: vsa zbrana sredstva bodo porabljena v pripravo fotoprikolice, kar bom naredil vestno in pošteno ter o tem tudi poročal. Če bo od zbranega ostalo kaj denarja, pa bom preostali del nakazal Rdečim noskom, ki osrečujejo otroke po bolnišnicah. Sredstva bom zbiral na računu moje žene Saše, ki ima odprt espe, saj bo tako najbolj pregledno in po vseh pravilih. (Ko je videla prikolico prvič je rekla: “kaj si pa to za eno šaro pripeljal?” Dokazal bom, da bo tole naš srčen in zelo uspešen projekt, kajne?)

2 Comments

 1. Jani Curl

  Bostjan, toplo pozdravljam idejo in posebno pogum! Take ideje niso kar tako. Casa, poguma, denarja, itd. potrebujes na pretek 😉

  Vsekakor rad pomagam v tovrstnih zadevah, tako financno, kot tudi s sodelovanjem in lastnim delom.
  V kolikor potrebujes kup specialnega orodja, pomoc pri fizicnem delu pri obnovi, sem ti tudi takoj na voljo. V zameno ne potrebujem nic, ker me take ideje same po sebi navdusujejo.
  Glede na to, da prenavljam stare objekte v “nove” bi ti znal marsikako pomagati, se posebno glede materiala.
  Sva na vezi,
  Lp
  Jani
  (031 23 30 30)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.