Enkrat je šel osel dvakrat na led

In to v soboto in nedeljo.

Šel sem namreč v Arboretum zaslužiti kak evro za #fotoprikolica.

IMG_0350
Nekaj modelov iz naše fotoakcije.

Naletel sem na fuuul prijazno podporo, na sploh se mi zdi, da pri tej firmi dobro štimajo stvari. Želel sem namreč popestriti ponudbo parka s fotografiranjem z dinozavri. Torej prideš pred zeleno ozadje, izbereš dinozavra in se slikaš. Seveda slikca takoj pade ven in imaš neprecenljiv spomin.

 

Lepo.

Seveda, je vedno vmes kak “če”.

Bil je torej prekrasen dan, izbrana lokacija je bila poleg otroških igrišč, postavim šotor in čakam. Prvi dan je prostovljno pomagala tudi moja mlajša hči, ki je videla, kako se služi evrčke. Najraje bi vsakega pocukala za rokav… ne, povlekla za rokav in pripeljala pred steno. Pa sem ji razložil, da tako pač ne gre. Pa da če bomo dobili vsakega stotega, da bo čisto v redu. Pa sva štela. In štela. In nič.

Seveda je kmalu prišlo do prve eksistenčne krize, ko se sprašuješ, ali je sploh smiselno, ali ne. In ravno takrat se simpatična družina odloči, da bi se fotografirala. Bila sva nemalo zmedena, naredila prvo fotko, pa dodala še eno “za povrh” (ker, babice pa to) in zaslužila prvih pet evror. Veselje je bilo nepopisno. Andreja je bila srečna, da se je začelo. OK, potem je prišla druga družinica in spet je bilo konec. nič, nada, niente.

Do konca dneva sva tako prodala štiri slike, kar pomeni dvajset evrov zasluženih. Grenak nasmeh je bil na hčerinih ustih, ko ji razložim, pravzaprav seštejem vse stroške, ki sem jih imel. Skupaj nekje 170 EUR, kar pomeni, da sva trenutno ravno 150 EUR v minusu.

Tako sva se od sonca opečena odpravila predčasno domov. Totalno utrijena sva premlevala, zakaj nama ni šlo. “Sladoled se prodaja, pa vlakec je bil tudi čisto poln, trampolini in napihljiva igrala tudi,” mi je obrazložila hči. Ja, vendar tisti otroci vidijo, najinega šotora pa skoraj niso opazili. Za naslednji dan sem torej nabavil marketinške materiale: balone, ki so ostali od prejšnje promocije, letake in celo tablo z napisom “1 FOTO, 5 EUR”.

Nedelja. Zelo veliko ljudi, pa še manj obiska na našem štantu. OK, prišla je ena štajerska družina in se slikala. To je pa vse. Zaključil sem še prej.

In se veliko, veliko naučil.

Razmišljal sem o 4P:

 • Produkt – izdelek je bil OK, zeleno ozadje ni v redu, ker si ljudje niti ne predstavljajo, kaj dobijo,
 • Prostor – zelo pomemben. Ali je otroški vrvež sploh v redu, ali bi bilo bolje ob promenadi, kjer lahko z vsakim mimoidočim na lep način obrazložiš storitev,
 • Price/cena – dokaj pomembna. Ker nismo še Gardaland, je težko navdušiti ljudi, da se slikajo z montiranim dinozavrom za pet EUR, če se lahko 100 dlje slikajo sami.
 • Promocija – je delovala. Ena mamica je rekla sinčku:”ne vzet tega balona, ker se bomo morali potem pa slikati.” Torej letaki delujejo!!! 🙂

Razmišljal sem tudi o naslendjih projektih, psotavitvah, ki jih bom imel s #fotoprikolica. Tam bo drugače. Svoj prostor obvladam sam, vstop vanj bo moral biti poseben dogodek, dogajanja, vzdušje notri tudi. Ena velika zabava. Tega manjka.

Tako sem ta vikend imel veliko možnosti za učenje. Po drugi strani pa sem navdušen, da sem v prvem tednu od objave mojega projekta #fotoprikolica zbral že preko 100 EUR prejemkov!!!! To je potrditev, da je projekt odličen!

Ta vikend sva s hčerjo odnesla zelo življenjsko izkušnjo: ne odnehaj ob prvem ali drugem poskusu. Veliko projektov se konča ravno pred zadnjo oviro, za katero se skriva uspeh. Gotovo je ravno moja trma odločilna, da furamo s firmo že okoli 15 let.

Najpomembneje je torej, da investiraš dovolj časa, energije, predanosti za svoje ideje. Pri telemarketingu je po 49-tih NE-jih končno en DA.

In vedno čakam zgolj tisti DA, ki pomeni uspeh.

Zato vas povabim, da sodelujete tudi vi. Lahko na obrazcu spodaj ali desno v stranski vrstici. Projekt #fotoprikolica bo tudi z vašo pomočjo uspel.

[su_row]
[su_column size=”3/5″]
Izpolni spodaj[newsletter]

[/su_column]
[su_column size=”2/5″]

Ali preko PAYPAL

#fotoprikolica možnosti sodelovanja


[/su_column]
[/su_row]

 

Na voljo so naslednje možnosti:

 • Za vloženih 7€ se boste lahko slikali v fotoprikolici, ko bo v vaši bližini. Seveda vam pripada kar pet slik (Cena za eno bo 2 EUR). Seveda vas bom o dogodkih in priložnostih obvestil, da boste svojo nagrado lahko izkoristili.
 • Za 10€ prejmete poleg fotografiranja še posebno vizitko naše fotokabine, ki vas bo gotovo nasmejala. Več pa o njej zaenkrat ne povem.
 • Za 25€ prejmete posebno majico, ki jo bomo naredili ob slavnostni otvoritvi naše fotoprikolice. Na voljo je 50 46 majic, od tega jih bom samo 30 namenil donatorjem.
 • Za 250€ dobite 3 urni najem fotokabine (to ni fotoprikolica), ki jo lahko izkoristite za vaš privatni ali službeni dogodek. Prejmete neomejeno število slik in polno mero triurne zabave.
 • Za 520€ prejmete enodnevni najem fotoprikolice za vaš dogodek. Najsi je poroka, rojstni dan, poslovna zabava ali maturantski ples – fotoprikolica vam bo na voljo, da boste pisali vaše nepozabne spomine.
 • Za 2.500€ pa dobite čisto pravi »all inclusive« piknik. Pripeljemo vam fotoprikolico, pa hrano in pijačo – vse s tako imenovanimi »food trucki«, za katere boste v kratkem še slišali. Takega piknika nihče ne bo pozabil. (Dogodek je omejen na 30 oseb. Hrana in pijača sta vključeni v ceni.).
 • Donirate pa lahko tudi drugače: potrebujem oblikovanje vizitk, oblikovanje notranje  opremljenosti fotoprikolice, tiskarja majic, tisk letakov, oblikovanje spletne strani. Potrebujem tudi razno tehnično opremo, ki jo z veseljem ugodneje kupim.  Potrebujem tudi razna pisana očala, razne klobuke, girlande, beneške maske in druge rekvizite, ki bodo prav prišli v fotokabini. Za vse me kar kontaktirajte.

Kar je prečrtano, je že oddano. Hvala vam!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.