Nokia N79 – tudi telefon ni več to, kar je bil

Vedno sem bil fan Nokie. Od 2110, 3110, 5110, pa preko 6110 in do N73 in danes na N79….

In z vsakem N- opažam, da to pomeni, da N pomeni: Ne dela več tako hitro, kot bi moralo. Symbian je zanimiv OS, vendar (sem slišal), da Nokia tlači neke starejše procesorje v aparate, da so zato cenejši, po drugi strani pa počasnejši – skoraj na meji sprejemljivega delovanja.

In tako se mi “zgodi”, da moja N79 začne blokirati. Ko začneš malce več uporabljati internet in se vračati med klice in podobno, se telefon začne obešati. To obešanje je postalo res obešenjaško, saj sem na koncu potreboval nekje 30 sekund, da sem opravil telefonski klic…

Vmes sem tudi opazil, da se upočasnjevanje opdravi z izdelavo varnostne kopije, ko začuda začne telefon spet delovati hitreje (kot da čuti, da se mu bo zgodil servis).

Ko mi tega enkrat postane dovolj. Pa sem se oglasil na Mobitelovem centru in rekel, da ima telefon stvarno napako (ne okvaro) in da želim kaj boljšega (proti plačilu. ni problema) ali kaj drugačnega ali denar nazaj , ker je delovanje res nezadovoljivo. Medtem sem iz uradnega servisa Teleray dobil tudi navodila/priporočila, kako lahko “zrihtaš” telefon, da ti dela bolje.

Čakaj, čakaj…. Navodila, da si omejiš funkcionalnost telefona, da ti osnovne funkcije telefona delujejo sprejemljivo… Podobno bi se počutil kupec Porscheja, ko bi mu po dveh mesecih počasne vožnje in nikakršnih pospeškov rekli, da “naj ugasne klimo, če želi peljati hitreje”. Ali pa da “naj ugasne luči, da bo lahko poslušal radio…”

In sem servisu in hkrati Mobitelu malce potežil. Seveda sem dobil ažuren odgovor, da sploh nisem upravičen do “reševanja Stvarne napake po ZVPot, ker smo telefon kupili kot pravna oseba in za nas velja samo Obligacijski zakon” (kar je tudi pravno formalno res, vendar konec koncev uporabljam telefon jaz osebno, ne naši računalniki, prostori in druga imovina podjetja).

Kot sem tudi pričakoval. Torej, če se kaj žališ, najdejo vse, da jim pravno formalno ni treba migniti in rešiti problema.

Bom pa Telerayu in Mobitelu pomagal problem rešiti tudi sam: zamenjal bom telefon in hkrati še operaterja. Seveda kot “firma” in ne kot fizična oseba, saj me jemljejo kot pravno osebo. Pač bodo šli pa kar trije telefoni k drugemu operaterju, (kjer so pripravljeni sprejeti “pacienta”, ki je dokaj dober uporabnik, zna pa kdaj kaj tudi zatežiti).

Radi bi slišal o vaših izkušnjah s telefoni in kakšen telefon priporočate sami.

Mora imeti GPS, WIFI, vsaj 3MB fotoaparat s čimboljšo kvaliteto, mora delovati hitro in mora imeti enostavno sinhronizacijo z PC-jem.

Kaj torej priporočate, saj me Nokia ne bo več videla? (Aja, prodajam torej N79 za neko “dobro” ceno).

Cagam med Berryji, Iphone ali pa Sony Ericsson… Kaj pa vem…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.