Najmanjša denarnica – Ziggie wallet

Pri vsebini žepov se držim minimalizma. Čimmanj obeskov, ključev in seveda čimmanjšo denarnico. Že sedaj sem optimiziral svojo vsebino v lepo rdečo denarnico, katero sem naročil v dodatnih dveh izvodih s Kitajske, da bodo za rezervo, ko tale izdahne.

In potem mi pred ekran prileti “mikro” denarnica Ziggie Wallet. Ko malce bolje pogledam, se izdeluje v Sloveniji. TAKOJ sem jo naročil – seveda v rdeči barvi.

Zakaj rdeča?

Pravijo, da rdeča privlači denar. In res, ko sem prvič zamenjal dolgočasno črno denarnico za rdečo, sem takoj bil v pozitivnem stanju. No, mogoče je pripomoglo malce manj zapravljanja, pa vendar…

 Na fotki so tri denarnice: ženina, ki je primerna za tolčenjem po glavah za prebijanje preko vrste v trgovinah, moja obstoječa mini denarnica in mikro Ziggie wallet.

Razlika je očitna.

Sedaj jo uporabljam in se vsak dan veselim, kaj vse lahko skriva ta denarnica. Prvotno vsebino sem očistil samo poslovnih vizitk, ostale kartice, dokumenti, denar in drobiž so v njej!

 Takole izgleda z vsebino.

 

In je šla v žep… Včekrat sem na začetku moral potipati, ali jo še imam, ker je vse skupaj res majhno. Hipstersko majhno.

Kaj lahko torej rečem po tednu, dveh uporabe?

Na začetku sem mislil, da je to vse skupaj brez veze. Črn pvc trak s prišito elastiko in usnjenim žepkom za drobiž že ne more funkcionirati kot denarnica. Pa je tole res super!

Resda pri drobižu ne dovoli, da bi nosil drobiža za pokrivanje večerje v dvoje, dovolj pa ga je, da plačaš kavo ali dve. Denar je varno spravljen za karticami, zapre se enostavno. Res sem zadovoljen. Minimizirana je kot delo nekega majhnega uradnika na nekem obskurnem ministrstvu.

Edina “slabost” je to, da je majhna in je ne čutiš. Kar je po svoje tudi prednost. Zato je primerna tudi za vse hipsterje, ki nosijo hlače z golimi gležnji. In za vse minimaliste, ki želimo imeti na voljo vse, kar za dnevno komuterstvo in plačevanje potrebujemo.

Dobra izbira je tudi za potovanja, kjer si daš v to denarnico le predplačniško plačilno kartico, mogoče še osebno in vozniško in nekaj denarja, preostale dokumente in denar pa imaš v hotelskem trezorju ali v prtljagi. Ropar ti bo denarnico sprva zelo težko ukradel, saj je majhna, ker pa nimaš pomembnejše vsebine v njej, si z njo itak ne bo veliko pomagal.

Mogoče še kak napotek pri razvoju naprej.

Pogrešam prostor za mini USB ključ, saj ga sedaj ne morem nositi s seboj. Lahko je torej denarnica malce daljša, pa bi imela še prostor za USB ključek. In pa dodaten žep za en ključ, ali pa je denarnica kar z obročkom in visi na ključih, saj je res kot en malce večji obesek.

Vesel sem, da se slovenci poleg “virtualnih poslov” lotijo tudi proizvodnje dejanskih izdelkov. Ziggie wa

llets so se sedaj spravili tudi na Indiegogo, kjer lahko z nakupom denarnice tudi vi prispevate k uspehu njihovega izdelka. Jaz sem jih z veseljem podprl. Kupil bom še eno, saj želim imeti nadomestno takoj, ko mi bo ta odpovedala.

Seveda spet v rdeči barvi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.