Kandidiral bom za župana

Tako.

Odločitev je padla. Volitve so mimo, dobili smo, kar smo si izvolili. Z veliko večino je zmagal prejšnji župan, ki je te dni sestavil koalicijo. V prejšnjem svetu smo bili zraven, imeli tudi podžupana, ki je bil odrezan od informacij in dela, da se je lahko delalo “tako, na počez”.

V tej koaliciji nas torej ni.

Župan je rekel, da zato, ker nismo niti stranka. Neodvisna lista Notranjske nikoli ne bo stranka, saj želimo delati z vsemi in za vse ljudi, pa če se to sliši še tako optimistično in nerealno.

Teh besed pa ne morem sprejeti. Resda smo imeli slabši rezultat (tudi zaradi mešanja z novo ustanovljeno stranko Naša Notranjska, ki je znala uporabiti podobnost v imenu, program in še kaj), da jim je uspel dober volilni rezultat. (Seveda so imeli marketing res dober, to moram priznati.). Tako sedimo sedaj z njimi v opoziciji.

Z županovim mnenjem, da “nismo niti stranka” se smeje v brk najmanj 366 volivcem, ki so nam zaupali glas (in še kar nekaj drugim, ki so nas zamenjali), da delamo v korist krajanov in lokalne skupnosti.

Sam sem bolj podjetnik, kot politik. Zato pač verjamem, da se dobro delo splača. Da lahko naredimo več stvari, ki bodo koristile lokalnim ljudem, krajem, skupnosti, v kateri živimo.

Zato se nismo ustavili in že pripravljamo projekte naprej. Naj omenim samo Športno dvorano na Rakeku, ki lahko stoji do konca leta 2015, če bo taka “volja župana”. Verjamem, da že obstaja volja Rakovčanov, da imajo športno dvorano čimprej, saj je dosedanja dotrajanja. Bomo videli, kaj se bo zgodilo, o čemer bomo tudi poročali.

Široka koalicija ne pomeni nič dobrega, saj bo scenarij podoben, kot prejšnjič: uveljaviti svojo voljo, ne upoštevati drugih. “Deli in vladaj” bo gotovo vodilo tudi ta mandat.

Prihajajo projekti, ki jih bomo spravljali na plano, za katerimi bomo stali z vsem zanosom in ponosom in ki bodo tudi izpeljani, ne glede na nagajanje, podporo občinskega sveta. Včasih ni potreben le denar, da so ljudje zadovoljni.

Upam, da se ne bomo spomnili sedanjega župana predvsem po zavoženi tržnici, predvolilnih gradnjah objektov v zadnji minuti, po aferah, ki bodo hodile na plan.

Zato razglašam danes, da se podajam v boj za županovo mesto.

Danes. Ker bo jutri prepozno!

 

Aja, še to: sploh se mi ne sanja, kaj se bo zgodilo v štirih letih, bom naredil kakšno afero, imel izzive, ki mi bodo vzeli preveč časa, da se posvetim kampanji. Naj zapis služi tudi kot spodbuda obstoječemu županu, da bo delal dobro, da si ne bo mazal rok z aferami in da bomo vsi tisti, ki nismo v strankah, še kako pozorni, kaj se dogaja v naših krajih – in tudi tako dokazali, da tisti, ki “nismo niti stranka”, še kako obstajamo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.