Kaj imata skupnega #fotoprikolica in Akrapovič izpuh?

Srečali smo se s problemom, kako bomo obložili stene in strop s ploščami in kam pritrdili vse skupaj, saj je prejšnja obloga dokaj dotrajana. Vijačit nimaš kam, klankemisplusfat pa tudi ne, saj bo preveč videti. Skratka je treba to nekako prilepiti.

In potem izvem, da imamo v Sloveniji vrhunske strokovnjake na področju lepljenja. Celo tako so dobri, da se svetovno znana znamka sekundnih lepil ozira po njih, ker res znajo narediti dobra lepila.

Izvem, da je vsa moderna tehnologija zlepljena s “tekočimi kovinami”, da se lepijo tudi na primer granitne kocke na tistem delu cestišča, ki je bolj obremenjeno in še marsikaj.

Varjenje je torej pasé, lepljenje je “in”. In tako pridemo tudi do vrhunskih izdelkov iz tovarne Akrapovič, kjer uporabljajo čisto posebna lepila (seveda je receptura poslovna skrivnost), s katerimi zagotavljajo trdnost in dobro delovanje njihovih izpušnih sistemov. Različne kovine se lepijo tako močno, da se prej prelomi kovina sama, kot pa spoj med njima!zelotezka

Ta posebna lepila izdelujejo v podjetju Kemis Plus iz Radomelj. Pravo veselje je poslušati direktorja, ko govori, kako rešujejo s svojimi posebnimi premazi turbine velikih hidrocentral ali pa cestne zagate, kjer mora biti cestišče trdno, četudi na njem obračajo tovornjaki. Lepila so torej mnogo bolj širok pojem, kot ga razumem sam.

Zato sem bil še posebej vesel, ko so me založili s posebnimi dvokomponentnimi lepili, ki bodo lepila plastične plošče na lesene vezane plošče. Ta lepila (v spodnjem filmu, čisto na koncu) na primer držijo eno tono teže na kvadratnem decimetru namazanega lepila.

Itak, da smo v #fotoprikolica porabili precej več lepila na kvadratni centimeter, kot je potrebno – “za ziher”, seveda. Amaterji.

To pa še ni vse. Kemis plus “kuha” tudi razne materiale, s katerimi lahko popraviš počeno plastiko ali pa zatesniš pred vodo. Zato sem dobil nekaj tesnil, s katerimi bomo zatesnili luknje na robovih, kjer sedaj zijajo luknje.

Skratka: če delate v kakšni kovinski industriji, ali pa lesni, plastičarski – kjerkoli pač morate spraviti dve stvari “vkup”, se obrnite na Kemis Plus.

[su_column][su_youtube_advanced url=”https://youtu.be/mynzaKXvKPI” width=”150″ height=”110″ rel=”no” fs=”no”] [su_youtube url=”https://youtu.be/R3oZeWIdJM0″ width=”300″ height=”220″]Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis quam nibh, euismod eget nulla a, tempor scelerisque lorem. Proin dignissim arcu tristique fermentum ullamcorper. Integer lacinia scelerisque enim eu pretium. Nam elementum turpis orci, ac porttitor diam suscipit sit amet.[/su_youtube][/su_youtube_advanced][/su_column]

 

 

Ko ljudje pravijo, da je trdna zveza posledica ljubezni in kompromisov, imajo prav.

Gotovo še niso slišali za lepila podjetja Kemis Plus, saj bi trdili drugače.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.