Emaili se bodo počasi umaknili… – Je Google Wave kazalnik prihodnosti?

Ena krajša ideja. oz. razmišljanje…

Emaili kot komunikacijski kanal so v taki obliki dosegli svoj vrh razvoja. Hkrati je tudi SPAM dosegel svoj vrh razvoja, saj predstavlja 90% sporočil, ki priletijo v moje email predale. Kot pravim že več let, se bo moral email protokol posodobiti, lahko tudi zaračunati (če pošlješ pošto, moraš plačati poštnino). Vendar na internetu MORA biti vse free…

Ker email protokol resnično postaja zasičen z informacijami, ki jih ne potrebujemo, bo razvoj sledil drugam.

Opažamo, da postajajo socialna omrežja vedno bolj popularna, saj redko kdo še nima Facebook profila, uporablja Twitter, Koornk in druga orodja… S pojavom orodij pa se pojavljajo tudi drugi načini komunikacije – v omrežjih pač interno komuniciramo, če si član skupine, pač poiščeš kolega in ga po “inmailu” kontaktiraš.

In ravno v tem je keč…

Novi sistemi pač enostavno ne dovolijo, oziroma hitro sankcionirajo spamanje v njihovih sistemih. Torej bomo nezavedno, s strinjanjem s pogoji, prevzeli tudi odgovornost, da bo naša komunikacija poštena, zavedna in povezana z določeno osebo, (ki jo lahko prime kdo za ušesa, če ne spoštuje pravil).

Vedno težje bo namreč spamati v sociomrežjih, saj…

Malce gledam in poslušam film o Google Wave storitve, ki je seveda brezplačna. (Nič ni brezplačno, seveda, saj podatki, ki gredo skozi njihova orodja, prinašajo veliko znanja in možnosti.) Storitev enostavno združuje vse protokole, uveljavlja “Mini Big brotherje”, kar smo kar mi posamezni uporabniki sami. Vemo vse o drugih kolegih, z njimi komuniciramo, vsi vedo za to, pa nam itak za to ni mar….

Orwell se obrača v grobu, vsekakor pa je to nova priložnost, da se paralelno vzpostavi interaktivna oblika komunikacije, ki bo nadomestila emaile. Čakam…

Medtem moram en par emailov napisat.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.