Zobna vila

Ana je izgubila zob in nas cel večer prepričevala, da naj pustimo odprto okno, ker zadnjič ni mogla Zobna vila (=miška) notri in je šele kasneje (po mojem “posredovanju”) prinesla 10 EUR za nagrado.

Ker bi se dekleti prehladili, smo se dogovorili, da je okno zaprto in da bomo odprli samo ponoči, da prinese soldke in potem spet zapremo nazaj.

(Ker hodi Ana že v tretji razred, mi je nekam sumljivo tole verovanje v Zobno vilo, saj je že dovolj stara, da bi razumela za kaj gre… Jaz mislim, da ona točno ve, kdo prinese, vendar s tem ohranja to “lepo” navada… Ko bi se jo prijela tudi zgodbica o Muci Copatarici ali krtku, ki pobere vse igrače, če niso pospravljene.)

No, včeraj smo potem odprli okno za par minut, miška je skočila notri in pustila 10 EUR za v šparovček.
OK, potem pa sem razmišljal… Če sedaj dobi npr. 10 EUR za zob, je vredno denar nekam spraviti ali celo vložiti, da bo potem, ko bodo prišli drugi (=stalni) in potem še tretji (=socialni) zobje, s čim plačati npr. za belo plombo ali pa poliranje zob.

Tako se bo iz Zobne vile spremenila v Naložbeno vilo. Klinc, samo na “socialno” se ne da več živeti. (Moram eno polico pdpreti in naložiti tele soldke, da bo kaj nastalo…NKBM je šla, Telekom bo predolgo za čakat,… nič, bom pa minus pokril.)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja