Vsaka ločitev je boleča…

V službi se razhajamo s sodelavko, ki sem jo kot prvo povabil v naš “cirkus” pred šestimi leti. (Ne bom pozabil, ko je prvič napisala naslove na kuverte, kar se gotovo tudi ona z nasmehom spomni).

Vsaka sprememba prinaša stres, nelagodje in strah. Ni mi vseeno za nobenega/nobeno, s katerimi smo nekaj soustvarjali in smo se razšli.

Ravno v takih trenutkih vidiš, kakšni smo v resnici ljudje. Če gledam po sebi, se še vedno srečam s prejšnjimi delodajalci, pogledam v oči. Pa sem tudi kdaj kaj narobe ravnal. Pa zameril. Pa odmeril nazaj. Pa tudi nisem ravno v zgled drugim, vem…

In imam svojo štorijo o vsem. Kaj je bilo v redu in kaj ne. Gotovo o meni nekateri ljudje pravijo manj lepe stvari. Pač vsak ima svoje pluse in minuse. Vendar cenim odkritost in objektivnost. Saj sem bil tudi jaz jezen na marsikoga, vendar je to trenuten vzgib.  Po premisleku pa vidiš, da se lahko motita oba. In si bogatejši.

Zelo škoda se mi zdi, da se po odhodu zapirajo vrata (z obeh strani). Tokrat sem zelo zadovoljen, da se z našo “Lady Di” razhajamo korektno. Pač želimo ostati vsaj kolegi. To res cenim.

(Ne maram pa ljudi, ki navzven kažejo na videz prijazno sliko, po drugi strani pa v sebi skrivajo bolestno negativnost, kar nezavedno širijo naprej.)

Vem tudi, da je bil moj izpad do naše Di pred leti nepotreben, za kar mi je tudi žal. (Takrat je bila situacija v firmi zelo na robu, zato me je vsaka kadrovska sprememba še dodatno obremenila).

Vem tudi, da ji bo sprememba zelo pomagala, saj ima pač nekaj strokovnih izzivov (šolo), kar bo sedaj končala. Borka kot je, ji bo uspelo tudi naprej. Zelo rad bi se srečal na kavi čez kako leto in predebatiral.

Nam bo sprememba pomagala, da znamo ceniti prispevek vsakega od nas. Sedaj se iz krize počasi restavriramo, vseeno pa bo drugače. Taki in drugačni izzivi nam dajejo misliti. In iskati, kaj je dobrega v tem.

Vsi bomo bogatejši.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja