Vitrina

Vitrina

Imam neizmerno srečo. Iskal sem še zadnji večji del Fotoprikolice – pohištvo za sprednji del, kamor lahko pospravim vse, kar potrebujem pri fotografiranju.

Seveda je takoj stekla akcija na Bolhi (ampak to je res koristna spletna stran), kjer sem našel par primernih zadev. Od take, ki jo lastnik podari, pa do take, ki je vredna preko 600 EUR. In med klicanjem naletim na nov oglas za vitrino ravno pravih mer, kot potrebujem za Fotoprikolico. Pa še iz naših krajev je lastnik.

Takoj po fotografiranju dogodka Dan za varen avto sem se odpeljal v Stari trg pogledat v živo, saj je bila vitrina prelepa na sliki. In res. Vitrina je odlično ohranjena, njeno rojstvo sega v leto 1936, kar je zelo dolgo.iphone-049

Naslednji dan sem jo šel iskat, skupaj s pomočnikom Žigom, pred hišo pa smo se dobili še s sodelavko Tino in njenim možem Blažem. Ko srce trepeta kot odvezan trak na prikolici, potem veš, da je stvar prava.

Naložili smo na prikolico, vzeli še dodatna retro fotelja, izmenjali tisto, kar so izumili že feničani in se odpravili domov.

Ker je gužva v službi, sem se šele danes lahko spravil montirati nove šipe, oziroma pleksi stekla, ki jih je priskrbel moj prijatelj Janez K.. (V bistvu imam nekaj res dobrih prijateljev – hvala vam, da ste!)

Z lučko na glavi sem sestavljal vrata in se čudil, kako so bili takrat iznajdljivi in hkrati naredili dobro narejene tečaje vrat, ki še sedaj lepo delajo. Seveda sem za montažo teh tečajev, ki so narejeni na prav poseben način, porabil kakšno uro ali več, kot sem planiral.

Druga stvar so seveda vijaki, ki imajo vsi “črtice”, namesto križa (za križni izvijač), kot je to običajno danes. Tisti vijaki so res problematični za privijat, jaooo.

Tako mine par uric, ko je vitirna postavljena. Čaka še pritrditev na zadnjo steno, da se med vožnjo ne bo premikala in pa enkrat, ko bo čas, totalno prenovo laka, saj si to zasluži. Že sedaj je lepa, kako šele bo.

 

Vitrina iz leta 1936
Vitrina iz leta 1936

Razmišljam, da bo vsebina Fotoprikolice zelo vredna (predvsem muzejsko), zato jo bo treba opremiti kar z alarmom ali čim podobnim.

Vsekakor pa je za mano še eno delo, sedaj se posvetimo še detajlom v notranjosti Fotoprikolice in pa zunanjosti.

 

Če meniš, da je Fotoprikolica res dober projekt, ga lahko podpreš na https://www.adrifund.com/project/view/77. Izberi si prelepo majico ali rezerviraj fotografiranje vaše družine.

Cenim vsak prispevek! Hvala že vnaprej!

Bolj kot gledam tole lepo vitrino, bolj se mi zdi, da je to zgodovinski “masterpiece”, ker je še kako moderna. Res sem vesel za to pridobitev! (Hvala ti, ti tam zgoraj, da vedno položiš prave stvari pred mene.)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.