Turizem v Cerknici

Prejel sem tudi pismo turistične ponudnice, ki je malo potožila o razmerah v turizmu v Cerknici:

Hvala ga. Kotnik.


Spoštovani!
Ob občinskem prazniku ste organizirali predstavitev turističnih ponudnikov in gostincev cerkniške občine. Samo organizirali ste in napisali razpored pri organizaciji pa ste pogoreli. Gospa predsednica turističnega društva, za tako prireditev se spodobi, da če človek zboli si najde nadomestilo ali pa bolan pride na prizorišče. Ker turistični ponudniki smo navajeni tega, da če imaš živino v hlevu ali pa imaš doma turiste zate ni bolniške. Za turizem se odločiš ali pa ne .Sedaj pa še malo o sami soboti. Predstavitev turizma v Cerknici je približno taka: sekta in čebelarji pa to še ne vsi. Turistično društvo nima svoje stojnice, čeprav naj bi se predstavilo novo vodstvo. Mislim, da po videnem je še slabše kot v socializmu, takrat so vsaj bili prisotni vsi predstavniki občine in inštitucij, ki so tam morale biti, turističnim ponudnikom pa je občina tudi kaj primaknila, da se je lahko pokazala, vsaj tisti dan. Danes pa ni ne občinskih svetnikov,katere smo volili občani za katere smo mislili, da nas naj bi predstavljali in enkrat na leto se tudi z nami družili. Mislim pa da ima občina tudi predstavnico za turizem, ki jo na tem srečanju nismo videli in ni uspela obiskati niti stojnice, ki so bile tam.
Gospod župan in Turistično društvo razmislite in enkrat že zberite ponudnike , ki se ukvarjajo s turizmom že sedaj in brez slovenske nevoščljivosti naredite prospekt, da tudi vi, kot predstavniki občine veste, kdo kaj ponuja in kaj saj je brez tega ves denar in čas vržen v prazno in ne pride do rezultatov. Razmišljajte tudi v to smer, da zaposlite ali celo štipendirate mlade ljudi, ki bi se morda radi zaposlili v turizmu pa ne vejo kako. Imajo morda starši teh otrok kmetijo, ki bo ostala zapuščena, pa morda če bo neka spodbuda in pomoč, ta kmetija ne bo ostala zapuščena – še ena ,kot že toliko.

To sem napisala,ker se mi je zdelo, da je potrebno povedati, da smo že dovolj dolgo tiho in pridno delamo turizem cerkniške občine s tem, da si drugi lastijo pravico, da nas predstavljajo ali sramotijo izven občine .
Lep pozdrav Helena Kotnik

pa še en oglas, ki bo upam, povezan s temo…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja