Take računovodkinje si nikar ne želite!!!

Take računovodkinje si nikar ne želite!!!

Prehajamo iz enega računovodstva (ki pač kdaj pa kdaj izgublja dokumente, so malce preveč arogantni za znesek, ki ga zaračunajo) na drugega. Firma pač raste, imamo preveč dela in še vedno samo eno osebo, ki ureja finance, plačuje, vodi računovodstvo, in hkrati pelje projekte.

No, in potem dobiš email z naslednjo vsebino:

vse dokumente, ki se nanašajo na leto 2008 boste dostavili nam, kar pa je za leto 2009 pa na njih. Do izdelave zaključnega računa pričakujem da bodo vse zapadle obveznosti poravnane, vključno z zamudnimi obrestmi za leto 2008, ki jih boste prejeli v naslednjih dneh. Po oddaji zaključnega računa boste v naši pisarni prevzeli vse vaše fascikle in podpisali preklic pooblastila za E-davke ter obrazec M-4 (podatki za pokojninsko dobo). Ko bo poravnan tudi račun za izdelavo zaključnega računa, boste prejeli še obračun zamudnih obresti za leto 2009 in po poravnavi vseh obveznosti vam bom poslala še ostalo dokumentacijo, ki jo oni potrebujejo za vnos otvoritve.

Ali tak email pušča priprta vrata? Za ceno nekje 100 EUR obresti si enostavno preveč zapira vrata. S takimi grozilnimi pismi v današnjem svetu ne moreš dolgo.

Imamo primere, ko ne dobimo plačano tudi po leto dni, pa jim enostavno ne moreš zaračunati negativnih obreasti, čeprav smo za to upravičeni. Po navadi so ti zneski preko 1.000 EUR. Ali dobiš obresti ali posel. Izgleda pa, da računovodkinjam gre še vedno prelepo, da si tako zapiranje vrat lahko privoščijo.

Kaj menite?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.