Preprosto hvala

Hvala vsem, ki ste minulo nedeljo obkrožili moje ime. Izbran sem bil med močno konkurenco kandidatov, strank in poznanih ljudi. Razmišljam, kaj pričakujejo tisti, ki so me izbrali za predstavnika. Prevzel sem odgovorno nalogo, da kot svetnik v naši občini sodelujem pri razvoju in sledim dogajanju v naslednjih štirih letih.

Kaj se lahko zgodi v štirih letih?
Trenutno potekajo dogovori in usklajevanja, da bo naš novi/stari župan, gospod Levar, ki je zmagal v prvem roku, zbral koalicijo. Jaz bom gotovo v opoziciji. Vendar bom konstruktiven. Menim, da ni časa, da se odločamo po smislu »če nisi z mano, si proti meni«. Da iščemo probleme in zaustavljamo načrte. Vedno želim poslušati več mnenj in jih uskladiti v skupno dobro.

Kaj pa si res želim?
Opazil sem, da ljudje želijo pozitivne spremembe, svežino in neobremenjenost. Čas je, da novi ljudje prevzamejo vajeti in bolj aktivno sodelujejo pri politiki, družbi in lokalni skupnosti. (Kolega je v svojem kraju zmagal s 95% podporo za predsednika krajevne skupnosti!) Na teh volitvah se je tudi izkazalo, da ljudje ne marajo starih stereotipov o določenih strankah in izvolijo predstavnike po svoji pameti. Več nas je, ki smo bili izvoljeni s preferenčnimi glasovi.

Kaj si želite vi?
Moja vloga je takšna, kot mi jo zaupate. Želim slišati tudi vaše mnenje (dosegljiv sem tudi preko elektronske pošte na bostjan@zrimsek.si). Pri svojem delu imam veliko stikov z ljudmi, ki želite izraziti svoje mnenje. Tudi negativno. Zelo cenim, da mi to zaupate. Le tako lahko vsi stalno rastemo in se učimo, postajamo boljši ljudje in poslušamo ter upoštevamo druge.

Še enkrat hvala.
Ljudje se premalokrat zahvalimo. Znamo prositi, vendar nas pri zahvali »zmanjka«. Razmišljal sem, kako naj se zahvalim Tekavcem, Kranjčevi Anici, Bajčevim, mojim prijateljem in sorodnikom in drugim… Z dobrim delom … in rednim javljanjem v blogu in medijih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja