Prednovoletno obvestilo poslovnim partnerjem, kolegom, prijateljem, znancem, neznancem, UFO-jem, četrtodimenzijskim bitjem…

Obvestilo – najava

Spoštovani kolegi,

 

v skladu z Zakonom o prednovoletnih poslovnih obiskih (Ur. l: št. 2007 z dne 31.12.2007) vas obveščamo , da podjetje Dima center d.o.o. prestavlja vse prednovoletne obiske na primernejši čas zaradi zelo subjektivnih razlogov:

 

 • Našo lepo notranjsko pokrajino je pokril sneg, kar pomeni, da se res bliža novo leto in se normalno spodobi, da se ukvarjamo z bolj zimskimi športi, kot so kidanje snega, taljenje ledu z avtomobilskih šip, drgnjenje rok, da se ne prilepijo na volan, sušenje raznih obutkov po “kratkem skoku na kofe” in podobno… (Res, da imamo vsi zimske gume, vendar tako presneto zebe zjutraj, ko človek sede za volan…). Kar naenkrat želimo torej vsi uživati lokalne “lepote” letošnje zime.
 • Redosled zaužite tekočine in peciva v prednovoletnem času je v osiromašeni obliki naslednji: čaj/kava, čaj/kava, kak piškot in spet čaj/kava, čaj/kava… – to občutno vpliva na notranje organe obiskovalca, saj je med “Nasvidenje” in “Joj, me scat” samo tisočinka sekunde, kar je za obiskovalca zelo težko obvladljivo. Obiskani ima dokazano manj problemov, saj pozna pot do sanitarij in se zato priporoča , da se pred ponujanjem pijače/peciva obiskovalca pouči in predhodno razloži postopek izvajanja preventivnega obiska sanitarij, saj se bo obiskovalec (vsak, ne le pišoči) bolj sproščeno počutil.
 • Limitiran čas in površnost pogovora sta naslednji postavki, ki se v tem času izkazujeta v paralelnih mislih obeh osebkov – tako obiskovalca, kot tudi obiskanega. Obiskovalci in obiskovani so “na trnih”, “vznemirjeni”, ali kako drugače čustveno uzurpirani, saj:
   • pod a.): se obiskovalec po možnosti nekje “šverca” s parkiranjem in razmišlja o pajkih in drugih “žvercah”, ki rade splezajo na napačno parkirane avtomobile. Zato obiskovalec z mislimi niha med krivdo “zakaj nisem plačal tisti euro” in pa “kdaj bo že konec? Mogoče mi bo celo ratalo priti poceni skozi…”. 
   •  Pod b.): Obiskani ima v mislih podobno zgodbo, vendar se mu bo le-ta začela razpletati, ko bodo vsi trije obiskovalci (en napovedan in dva nenapovedana, ki čakata v drugem prostoru z že dostavljeno kombinacijo čaj/kava) odšli in se bo še sam/a prelevil/a v obiskovalca.
   • Pod c.): misli osebkov so v tem primeru stran od pogovora, kar vodi k nezainteresiranosti obeh in temu primerni komunikaciji, čemur v podjetju Dima center d.o.o. odločno nasprotujemo in bomo to branili z vsemi sredstvi.
 • V podjetju Dima center d.o.o. imamo trenutno še en (trenutno nepredstavljivi) projekt, to je selitev in odprtje naše trgovine ~Kaprica na novi lokaciji v Mercator TC Cerknica. Projekt bo planirano izveden z nadsvetlobno hitrostjo in v rekordnem času, saj bo to storjeno v le (reci in piši) dveh dnevih. Če se to ne zgodi, bomo zamudili prvo obletnico odprtja Mercatorjevega TC v Cerknici s prireditvijo, raznimi degustacijami in burkači, ki bodo zabavali prisotno občestvo. Ker je ločevanje denarja od denarnic in njenih/njegovih lastnikov v prednovoletnem času zelo obilno, se trudimo narediti le-to kar se da tekoče.(Dodaten komentar, z dne: 27.12.2007: Medtem se je preselitev zgodila, kot se je zgodilo  veselje ob obletnici Mercatorjevega centra, ki je (ne morem verjeti) dobil torto velikanko in smo skupaj upihnili svečko. Ker tozadevna torta nikakor ni bila degustirana s strani TC Mercatorja, smo prisotni osebki prevzeli to nalogo.)
  • Ad zgornja točka: Vabljeni vsi prejemniki tega sporočila na obisk tozadevne trgovine ~Kaprica in “in-vitro” preskus procesa ločevanja denarja od denarnice – povabilo velja tudi po novem letu, ko bodo prišraufane (saj jih bom prišraufal in ne privil. Pri nas se pač tako dela, kene?) naše luči, ki so nam dokazano povečale prodajo za najmanj 10% (jih pa itak ne bomo z-amortizirali niti v desetih letih).

Ker je površnost mati modrosti (ali kako že gre ta rečenica), bomo to izkoristili in se že sedaj napovedali za naslednje leto na en miren obisk, skoraj intimen obisk. Radi bi slišali ali menjate službo, ali služba menja vas in ali se obetajo kakšne spremembe, ali se celo spreminjajo obeti. Skartka, radi bi vas slišali, videli.

 

Prosimo, da to ustrezno sprejmete, saj vam želimo osebno voščiti in se “zahvaliti za nazaj” in se še bolj “priporočiti za naprej”. Ponovoletno “devanje vkup” in preganjanje mačkov, migren in drugih živali na krajših počitnicah bo edini razlog, da se bomo videli šele konec januarja, kar nam boste ustrezno sporočili.

 

Kajne? Itak.

 

Vesele božične praznike in srečno v novem letu 2008 pa vam voščimo že sedaj. Ker vas cenim(o).


Alenka , Dijana, Katarina, Maja, Mojca, in po novem še Petra ter “večno z vami” Saša in Boštjan – torej en sneguljk in sedem palčic. (Popravek: Sedem sneguljčic in pa en palček.
)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja