Predlog za slovenski turizem

Imam pa tudi en, mogoče neuresničljiv, patriotski, in kao predrag predlog, idejo:

naslednje leto naj država Slovenija nameni 100 EUR na prebivalca, za koriščenje letnega dopusta v Sloveniji. Saj morje nivemkaj (ufff, San Simon zadnjič – “kofe”, da ga ni še bilo tacga na našem jezeru…), imamo pa kar nekaj hribov, zdravilišč, jezer, rek, turizmov, sob, hotelov, vintgarjev, koč, poti,….

Finta je v tem, da itak ne bi investirali ravno 200 MIO EUR, saj bodo pomagali ponudniki. Itak jih toliko in toliko gre pogledati tisto “sunce imaš, more imaš, šta očeš još” obalo, črno zgrajene vikendice, ki so vedno prve na spisku rušenja, težko zaslužene jahte in tako naprej.

Glava finta pa je v tem, da denar itak ostane pri nas. Samo obrne se. Gre iz neproduktivnih akcij STO-ja v žep najprej “poživljenim” (ang: Envigorated) slovencem, potem pa nazaj ponudnikom, ki bodo itak akcijo sofinancirali.

Pa bomo vsi hepi.

Res, že lani sem cagal, da bi sploh šel na morje, ker smo bili pri enih “patriotih” in se mi je vse zamerilo. Pa sem letos spet šel “kune futrat”. Tlele sem pisal, kako smo se imeli, pa tlele. In sem rabil pet dni, da smo k sebi prišli… Najraje bi delal doma, malo pod stresom, ker se potem najbolj fajn počutim…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja