Poplavam ob bok

Te dni se največ govori okoli poplav, ki so prizadele Železnike, Letuš, bolnico Franjo, Celjsko dolino in druge kraje po Sloveniji.

Tudi nam bi kmalu zalilo klet, vendar je to otroški bazenček v primerjavi s tragedijo, ki smo ji sledili na TV.

Ravno z enim ušesom poslušam Trenja, kjer Slak spet išče intrige in vzpodbuja čustva. Seveda ne more biti vse OK, saj ni nešteto ljudi, gasilcev in reševalcev, da bi vsem takoj pomagali. Tudi sam vem, da je težko dobiti ljudi, ki bi prostovoljno pomagali.

Čez par dni bomo na vse skupaj pozabili…

…Domačini, ki so to doživeli, pa nikoli.

Pojavila se je tudi blogarska inciativa, ki naj bi zbirala sredstva za te ljudi.

Mi bomo v Društvu za pražen krompir zbirali sredstva v soboto v Mariboru, kjer bomo pražili krompir na Festivalu stare trte. (Mojih bo 20 EUR čisto spodaj, kar je najmanj, kar lahko storim.)

Imam pa malo drugačno pobudo: rad bi, da smo Slovenci složni. Da pokažemo, da nam je mar za sočloveka. Bodimo najbolj znani na svetu ravno po tem, da pomagamo drugim. Kaj menite?

Potres v Posočju je pokazal eno grdo stvar: po teh krajih so hodili birokrati in neke ljubljanske firme, ki so, bolj kot ne, delale “škifo”. Še sedaj ni obnovljeno, saj se je medtem marsikaj “izgubilo”.

Podobno sem doživel na Štanjelu, kjer mi je domačin rekel, da morajo obnavljati samo usposobljene firme iz Ljubljane, domačini pa to naredijo za dva solda. Take mahinacije mi niso v ponos.

Včasih je res potrebno zelo malo, da se ti podre ves svet.

Toliko malo pa je tudi potrebno, da narediš komu dobro. Saj ni vse v denarju. Vem, da je v ljudeh res največ dobrega.

Kaj pa če bi se odpravila razna športna/turistična/delavska društva v te kraje in pomagala? Plačati en avtobus ni taka stvar, sendviče in sokove pa je itak treba vzeti s seboj. Sindikalisti se tako radi zbirajo pred Državnim zborom. Naj gredo naslednji ponedeljek raje Gorenjcem pomagati.

Pa se odpeljite v soboto in nedeljo v te kraje in vprašajte, če je treba kaj pomagati. (Prav razmišljam, da bi v nedeljo šli namesto službeno v Opatijo, raje na Gorenjsko.)

Mogoče bi bilo fajn, če bi vedeli za kako tamkajšnjo številko, kjer bi se zbirale ekipe, ki bi pomagale čistiti in pospravljati.

Ta vikend bomo napravili nekaj vreč naših oblačil in jih naslednji teden peljali Gorenjcem. Skupaj z denarjem, ki ga bomo nabrali v soboto.

Lejte, če vsak Slovenec da en evro, bi jih lahko nakapljali gotovo preko kakega milijona!

Pa naredimo kaj lepega te dni.

Saj ni potrebno veliko.

Verjamem, da znamo prijeti za metlo in napolniti kako vrečo smeti. In pa pripeljati kakšno gajbo krompirja in jabolk.

Brez, da bi računali, kaj dobimo v zameno.

Izgledam idealistično,  kajne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja