Politika 2.0

Volitve.

Še zadnji poskusi “starih mačkov”, da nasujejo peska v oči ljudem, ki se potem odpravijo na volitve in glasujejo za nje. Gnado. Večno in neomajno.

Glede na izkušnje, bom tokrat gledal s strani.

Včasih izgledam kar idealist. Tako tudi pri politiki. Menim, da bo prišel čas, ko se bo politika konsolidirala v dve, največ tri stranke, kjer bodo razlike predvsem globalne, vsekakor pa bodo ljudje to sprejeli za šport, aktivnost, kjer se lahko s svojimi čustvi vsaj enkrat na par let opredelijo za eno ali drugo stran.

Še pred par leti se je bilo dokaj rizično politično izpostavljati. Tisti, ki so bili za ene, so jim bila zaprta vrata pri drugih. Menim pa, da se bo tudi to umirilo. Dobra politka je taka, da se po dveh mandatih zamenja. Če je slaba, pa še prej. Ljudje rabimo spremembe ali pa vsaj merilo, da vemo, kaj ni prav.

Danes sem ponosen, če se lahko izrazim, koga bolj podpiram. Za kakšne ideale se zavzemam. (No, problem je pri idealih… Včasih so to bolj idealistične sanje.) Eni politiki me prepričajo z nastopom, drugi razočarajo z dejanjih. Moč tretjih bo gotovo zdržala še en mandat.

Ali sem lahko prijatelj nekoga, ki goreče zagovarja mojega “nasprotnika”?
S političnimi pogledi sva si različna, npr. s Hadom. Stoji za besedami človeka, ki mi je že z retoriko nasporten. Njegova družba mi bi bila neprijetna, saj so že v preteklosti predstavniki te stranke pokazali, kako se “dela, da ti nič ne morejo”. Po drugi strani pa je Hadič prava faca. Ko smo se srečali na davnem Bložiču, sem videl, da imam kaj  debatirati z njim. Oba uporabljava Nikona, WordPress, ne mečkava po cesti,..

Isto bi lahko trdil za ostale blogerje, spletne kolege, Facebook kolege,… Razlikujemo se v določenih pogledih, druži pa nas posredniška socializacija preko spleta. Menim, da bi se lahko internetni kolegi lažje dogovorili o določeni stvari, kot pa v živo, za mizo.

Ali je čas za novo, posebno stranko?
V avstraliji se je pojavila nova, še ne parlamentarna stranka, ki je v resnici res demokratična. Obstaja samo na internetu, njeni člani lahko sami glasujejo za določene predloge zakonov, amandmaje, predhodno si ogledajo razloge ZA ali PROTI in tako naprej… Odlična zadeva!!! Moram reči, da bi mi bilo veselje zastopati res demokratično opredeljene glasove! Me prav zanima njen nadaljnji razvoj…..

Ali smo zmožni sprejeti internet sceno po dokrilje politične stranke?
Menim, da bi bil res pravi projekt, da bi se za naslednje volitve pripravila popolnoma demokratična stranka, ki bi zastopala (seveda s certifikati preverjene) glasove volilcev. Ne tistih, ki jih ne briga, ki nimajo časa, ki se ne želijo mešati.. samo tiste, ki jih določeno področje zanima, in so zato pripravljeni dati svoj glas.

Rabimo torej enega programerja, registracijo in gremo!!!

Prideš zraven?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja