Pa sej bi kaj rekel čez muslimane, pa tvegam ogenj in nemire

Papež je vseeno malo nespametno povedal zadnjič…

Kaj se je zgodilo:
1. Papež je rekel, da Islam uči, da se vero širi tudi z mečem (=nasiljem)
2. muslimani so takoj začeli z nasiljem, da bi dokazali, da to ni res…

(Saj ne, da so kristjani bili kaj bolj miroljubni, ko so imeli križarske pohode…ampak je bilo to petsto let pred parnim strojem).
A ne bi bilo zanimivo, da bi se muslimani poslužili na primer gladovne stavke ali pa bi nosili zelene tunike in v miru molili 24/7, da bi dokazali svojo “miroljubnost”?

Imam nekaj kolegov, ki so muslimani, pa so prav fejst. Taboljš prijatelj v vojski (ja, JNA) je bil “od dol” pa mi je žal, da nimam več stikov z njim. Zame je to (kar je na TV in po raznih ulicah prašnih mest, polnih trupel in zažganih razbitin avtomobilov) čisto svoj svet. Kaj pa vem… Ne grem v Turčijo na dopust – raje v Sarajevo. Stokrat. So veliko bolj face.

Zadnjič sem bil v Beogradu in sem se spomnil “naše Juge”. Res nam je lahko žal uza tem, da se ne povezujemo več s Srbi. Rekel sem s Srbi, ja.

V Beogradu na primer imajo ful dober sistem SMS plačevanja parkirnine, ki ga naša ljuba Ljubljana ne bo nikoli imela. (Edino, če nas vzamejo za izvajalca). Aja, še je šansa… če bo Arhar zmagal, mu bom kaj rekel na to temo… Kot Cerkničan Cerkničanu… Pardon Ljubljančanu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja