Ljubitelji praženega krompirja – združite se!

Preko trideset različnih vrst praženega krompirja bo brezplačno na voljo vsem ljubiteljem praženega krompirja. Prekmurci so poskrbeli za dober program, odlično hrano in pijačo, zato vas naslednjo soboto vabijo medse.

Še dober teden nas loči od sedmega svetovnega festivala praženega krompirja, ki bo v soboto, 8. kimavca 2007 v vasi Lipa pri Beltincih. Glede na dosedanje izkušnje organizatorji pričakujejo preko 30 različnih načinov priprave in jedi iz praženega krompirja, ter preko 3.000 udeležencev, ki se bodo enkrat letno družno poveselili ob kultni slovenski jedi.

 

Prekmurci so dobro poprijeli za delo, zato bo poleg mesne priloge in pijače poskrbljeno tudi za predstavitev lokalnega kulturnega izročila, turistične ponudbe Prekmurja in domače glasbe. Tudi tako predstavljamo Slovenijo z vsemi izročili, šegami in običaji, ki jih v tej naglici pozabljamo.

 

Mednarodni gostje bodo imeli kar nekaj ekip, ki bodo pripravile pražen krompir po njihovem receptu, kar je še posebej vredno poskusiti. Naslednjo soboto imamo torej vsi ljubitelji praženega krompirja kosilo zagotovljeno!

 

Več informacij o festivalu je na voljo na spletni strani društva na www.krompir.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja