Kako sem izgubil nedolžnost?

(Vsi, ki iščete opolzko zgodbo, je žal tu ni.)

Zgodilo se mi je enkrat po faksu. Do takrat smo živeli kot ptički na veji, uživali, hodili na faks ali v kino (z večjo pogostostjo drugega dejanja) in se ženili. Žurke niso bile ravno najbolj kul dejavnost, raje smo odpeljali prijateljico v Krško in se pri tem zabavali, saj nas je bilo v starem golfu (serija 1) šest. Itak ni šel več kot 90km/h.

Takrat sem imel denarja še na pretek. Pa saj ga nisem niti rabil. Veliko sem delal, malo hodil na faks. Vse je bilo na bone, če pa nisem imel denarja, sem prodal (prej preprodajane) bone. In sem imel dovolj za še en kino. In da sva šla malo oknat po trgovinah z mojo ljubo.

Potem pa je prišel trenutek, ko se mi je zgodilo – zelo na hitro. Oženil sem se, preselila sva se na periferijo (pa ne kam med tipkovnico in miško), prišle so prve položnice in kmalu za njimi najina prva hči.

Komunala, voda, elektro, delež na telefon, pa zavarovanje pa še eno zavarovanje pa obrok za prvi kredit. Pa plenice, plenice in razne oblekice… Šit.

In kaj se je zgodilo? Moj tošel (pergomin, denarnica, tokvin,…) je bil naenkrat prazen. Šel sem v prvi minus. Mislil sem, da bom lahko celo življenje živel nedolžno, v plusu, najnižje naj bi se spustil tja do “pozitivne nule”.

Šlo je le še globje. Perverzija življenja je ravno v tem, da potrebuješ vedno več, saj so prišli novi stroški, pa večje potrebe, večji življenjski prostor pa večji avto (karavan naj bi bil stalno premajhen za vse tiste torbe).

Od takrat (se) ga ne morem otresti. Nabaviti sem si hotel preventivno zaščito, pa ni šlo. Prva mi ne da več, zato sem šel še na drugo.

Zamenjal sem jo, vseeno pa ne morem odnehati. Moje potrebe so večje od možnosti. Rast, firma, širitve, delo, pa vedno več žensk… Nabavil sem si še tretjo. Ta je črna, še bolj me je zapeljala, pa tudi veliko bolj potreben sem bil. Med selitvijo je še kako prišla prav, čeprav se je še sedaj spominjam vsak me$ec. (Za njo sem plačal 100 EUR, vendar se splača. Zaradi nje sem se srečal z Andie McDowell, lanske Naomi sem se bal, da me ne bi prebutala, zato nisem šel, letošnji Ben Affleck pa bo za ženo).

Izpraznil sem mošnjo do konca. Ostajajo mi samo še položnice in žlahta z banko.

Pa bo že. Enkrat bom prišel do spoznanja, da se splača imeti plus. In nič dolgov.
Pogrešam čas, ko sem bil še nedolžen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja