Kako se NE prodaja? Ali »Še enkrat, pa me Rutar dolgo ne bo videl.«

Danes smo bili na šopingu, srečali smo celo miklavža, kateremu smo naročili, naj kupi za naše tamale (želje so poslale na miklavz@’mojadomena’.si, kjer je najpomembnejši plačnik, ki se skriva pod ‘mojadomena’.si). 

Pa sem se spet drznil iti do Rutarja, če imajo kake lepe dekce za naša dekleta (dekleta, ne tega brati do Miklavža!!). In najdeva eno košaro dekc iz flisa s ceno od 7,99 EUR. In malo brskava, ko opazim, da so vse pametne (beri: sprejemljive, lepe) dekce 13,99 EUR in ne 7,99 EUR, kot piše na košari.

Pacient kot sem, pokličem prodajalko, ki me opomni, da piše na košari tudi čudežna besedica »od«, kar pomeni, da lahko zmečejo kakih deset neuporabnih dekc za 7,99 EUR, in pa full več lepših za 13.99 EUR in potem si sam kriv na blagajni, da si izbral tiste za višjo ceno…

Ma da jih ni sram… Mogoče bi celo pasalo tržni inšpekciji, da gredo pogledat tele dekce. Če je delež neznižanih izdelkov večji od znižanih, je to zavajanje!

Mah, saj si sam koplje jezo, srd in bes kupcev. Klinc jih gleda.

 
Pa da ne bom izpadel, da sem škrt ali da iščem povsod probleme…

Zbriševa ven in greva v Merkur, kjer je tudi ena trgovinica na levi, kjer imajo lepše dekce, prevleke, blazine (mislim, da se imenuje Soča). Aha, na vhodu že imajo lepe dekce, prav take, kot sem jih hotel kupiti. Cena 14.99 EUR – torej več, kot tam. Še enkrat več, če upoštevam ceno na košari. Vzela sva jih sedem, saj 1.) niso nič zavajali, pa še 2.) mnogo lepše so, kot tiste za evro manj pri Rutarju.

Nisem glih alergičen na Rutarja, zato bi… Čak…(mislil sem nekaj napisat)… Ja, sem ja!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja