Jaz sem včasih OMNIPOTENTEN

Zadnjič sem v Italiji slišal simpatičen izraz, ki sem si ga razlagal čisto drugače: “Omnipotente”, kar pomeni “vsemogočni”. No, in opazil sem, da mi vse te zadeve čez dan in še tiste ponoči, delajo omnipotentnega.

V službi od pritiskanja na gumb Enter, reševanja nemogočih situacij, ki jih tudi Gates ne pozna, do reševanja neplačnikov in prodaje idej popolnim neznancem. Vmes še odgovarjanje na omnipotnetno-časa-zahtevajoče emaile in pisanje bloga tako, da te sodelavke ne zasačijo…

Popoldne pa od risanja človeških fac s profila (kar se je Ana ravnokar lepo naučila – očesa s strani niso več elipse, ampak taki trikotniki), peglanja in predvsem ležanja pred tevejem z daljinci (vsemi tremi, ker je en omnipotenten daljinec spregel) od utrujenosti. Opazil sem tudi, da ta omnipotentna televizija jemlje celotno potenco tudi nama z ženo, zato jo bova počasi izključevala iz našega življenja, saj omnipotentno jemlje čas za popolne brezvezarije.

Omnipotentnost se kaže tudi na cesti, ko se prebijam z mojo raketo proti Ljubljani in švigam s pogledom na vse uličice na Rakeku, kjer je res kriza, saj vozimo nekje 60km/h med z otroci naseljenimi ulicami. Potem pa na avtocesti, kjer se moja omnipotentnost včasih celo umakne še večjemu omnipotentnežu, ki rine v rit še bolj kot jaz.
Omnipotentna je celo moja žena, saj v popoldanskem šviganju po stanovanju opravi nekje pet stvari hkrati: od kuhanja, pospravljanja, pranja, peglanja, do …. OK, noč pustimo pri miru. Moja omnipotentnost se bi takrat raje kam umaknila, vendar mi paše kdaj tudi spravit kastrole iz pomivalnega stroja ali pa pri obešanju perila opazovati naš tabor. (zato potem vedno Saša teži, da je perilo grdo obešeno in da se suši tri dni….).

Omnipotentna pa je pravzaprav tamala, še posebno v trgovini. Kar naenkrat se znajde nekaj, predvsem visoko svetlečih, roza ali kričečih barv, neuporabne vrednosti ampak z odlično embalažo, torej sladkih izdelkov, ki jih gotovo nisem dal jaz v voziček.

Tavelka pa ne vem, kje skriva vso energijo in omnipotenco, saj je včeraj naredila 260 trebušnjakov. (Kaj pa mulc ve, kaj je to matranje.)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja