Hiša letečih bodal

Včeraj sem gledal film Hiša letečih bodal. Kakšni kostumi, scene, barve…. Neverjetno, kako so kitajci razvili vse skupaj. Borilne prizore težko ponoviš, vse je kao resnično. Najbolj me fascinira uporaba barv in kostumov – perfekten film z borilno vsebino, ki ima hkrati tudi romantično zgodbo.

Vedno so me zanimale borilne veščine – predvsem tiste, miroljubnejše. (Če bi imeli pri nas treninge Ki Aikido, bi se ziher hodil valjat po blazinah). Ne bom pozabil pred kakimi dvajset leti (matr, kok hitro cajt mine), ko smo gledali kakšen Bruce Lee-jev film v našem lokalnem kinu. Med obiskovalci so bili seveda tudi naši bratje bosanci, ki so seveda po filmu takoj morali preizkusiti znanje na ulici. Vsi so naenkrat postali nosilci črnega (usnjenega) pasu, vsaj peti “dan”.Take “prisrčnosti” sedaj manjka, saj te lahko kak varnostnik tudi ubije, mimogrede…

Torej, film HLB je res izvrstna mojstrovina, ki ti s kamero prikaže podobno slikovitost, kot jo vidiš le v njihovih risankah, stripih. Perfektno. Skoraj omnipotentno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja