Garmin je pa res za hece…

Garmina imam kak mesec. Medtem smo z njim šli:

  • v Gardaland (3x sem se zmotil, ker sem ga (bolj površno) poslušal – komentar v nadaljevanju),
  • v Beltince in Moravce (b.p., vsaka čast, tudi če sem šel po kakem novem krožišču…ajaaaa. saj ni res… – nadaljevanje spodaj),
  • na Rab (užas – komentar v nadaljevanju),
  • po Sloveniji (kjer res prav pride -komentar, saj veste kje…).

Gardaland

Naložim si POI točke, nastavim pot in pogledam, kdaj pridemo tja… Me vrže na rit, ker je kake dve ure več, kot smo planirali… Potem pogledam, kam me pelje, ko opazim, da me na vsak način želi peljati iz Cerknice preko Umaga v Gardaland. KAJ!!! Garmin pelje u maloro(Izgleda, da je kak bogatin iz Umaga fino podplačal izdelovalce zemljevidov, da sedaj poti peljejo skozi njegov kafič/gostilno/bar). 1:0 zame.
V Gardalandu smo se po pravilnem (opa, res bi ga zgrešil!) izhodu, obrnili spet na avtocesto nazaj in nadaljevali dodatnih 11km, da smo potem lahko obrnili in šli spet nazaj proti kampu Altomincio (super kampek, z lastnim akvaparkom)… Sorči, pot je bila na desni strani uvoza na avtocesto – dobesedno sta se držala skupaj. Če bi poslušal analognega navigatorja (beri: ženo), bi šli pravilno… Deljena krivda, OK. 2:1 zame.

Potem smo se odpravili v Naturaviva safari park, kjer je škatljica zamenjevala avtocesto in cesto, ki je šla paralelno poleg. Kar naprej me je prepričevala, da naj grem nadaljnih 16 km naprej, pred mano pa ovinek… Čist njegova krivda, ker ne ve točno, na kateri cesti se nahajam. 3:1 zame.

Banovci

Edina zamera (drugače je kolikor toliko lepo peljala)  je to, da smo se nastanili v kampu, do katerega potem  nikakor ni znala pripeljati. V križišču pred Banovci (ki sploh ni označeno, itak.. Pa kaj Prekmurci mislijo, da poznamo res vse vasi tam okrog?) me je parkrat peljala preko ene njive in sadovnjaka (sem šel prav probat enkrat… dokler ni začela z “ko bo možno, polkrožno obrnite…”). Opazil sem, da jo je zmešala lokacija v kampu, ki je za hotelom, do katerega pa pelje v redu.

Rab in Hrvaška magistrala

Pa si mislim.. Hrvati so gotovo bolje merili od naših, pa imajo ziher boljše karte pa to… Klinac… Površno, da je kaj.

Iz Cerknice gre precej ovinkasta cesta preko Prezida, Gornjega Jelenja proti Crikvenici. Nič gužve, samo počasna vožnja…. (Res počasna, saj sta nam obe v istem ovinku pobruhali avto. Eni sendviči v tekočem stanju so se tako pomešali s še uporabnimi sendviči, ki so bili v edini vrečki tistikrat. Popoln šit.)  – Da ne povem.. Garmin me ne pusti, da bi peljal preko Prezida. Tolk časa je preračunavala, da je na koncu utihnila tja do jadranske magistrale, ko je prišla spet k sebi s preračunavanjem…

Pa smo šli naprej… Okoli Senja piska radar! Najbrž samo “lovilc”, ki se postavi v obliki patrole, ki nabira dnevno kvoto kun. Potem pa po ovinkih proti Jablancu. Ko se mi kar naenkrat spomni, da “Zavijte desno”, meni pa nič jasno, saj so na desni skale. In tako nekajkrat. Ko opazim, da pod nami teče majhna pot, skoraj steza, drugega pač ni. Kar naprej me hoče butat ob skale ob poti (to je lahko spet dober izgovor za međunarodni sukob).

Nič, če bi ga poslušal, bi se raztolkel do amena.

 Kdaj pa sploh pride Garmin prav?
POI – naložiš si interesne točke POI. Mene interesirajo predvsem ene – radarji, omejitve hitrosti in podobno…

Tako obstajajo hrvaške, italijanske, slovenske in .. dobesedno iz vseh držav. malo poguglaš in dobiš: “free poi radar” in podobno…
Upam, da se redno osvežujejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja