Ford S-MAX za šoping

Moj mehanik Zmago mi je posodil S-MAXa za en krog do Postojne. Da vidim, če znajo Amerikanci sploh delati avtomobile…

Pustim našega mini Saksojčka pri njemu in presedlamo v črnega lepotca. Prav lep avto, lučke so vesoljske. (Malo me spominjajo na DarthaVaderja in vojno zvezd. Vedno sem si želel vedeti, kdo si izmišlja tiste super vesoljske kostume, ki so še vedno zanimivo oblikovani).

Ko se pripnemo in gremo proti Uncu, vidim, da je motor dokaj skočen, mogoče pokaže kakega konja manj, kot moj stari “vetrič”. Ne, ima jih 140 vrancev. “Potem pa se mi zdi, da nikamor ne gre”, sem si mislil…

Po stari cesti do Postojne res ne moreš zverinice pripraviti do resnega rezgetanja. Vendar se pri 120kmh pelje prav lepo. Zmago pravi, da gre tudi 200. Super!

Resen pogled

Udoben je, placa okoli nog pa ful. Še na sovoznikovi strani ga je polno, tako da bi lahko pobral štoparja z ruzakom, ki bi ga imel kar med nogami – brez problema. Ne vem, kam spravijo vse centimetre prostora.

Prtljažnik je prostoren

Volan je odziven, kar se je kazalo po sunkovitem zavijanju, skoraj motečem. (dosti bolj od KIA Ceed-a prejšnji teden, ko sem naredil en krog do Hrašč. Tam je pa bremza bila preveč hitra. Dobesedno sem se gugal v avtu.)

Rabiš pač par kilometrov, da se navadiš avtomobila. Tudi zato ne maram vzeti avtomobila s komercialistom, ki mi potem ploza o konjih in dodatni opremi, ter pri tem klika na gumbke na armaturi, kar itak ne gledam, ker buljim na cesto. Dejte mi avto za redno pot, da ga lahko primerjam z mojim obstoječim.

Torej Ford je dober. S-MAx je na osnovi Galaxyja, samo dosti bolj moderen je. Detajlov in tehničnih pripomočkov je ravno dovolj, da ne pogrešaš, vseeno pa smo postali že razvajeni, če displej z informacijami ni v “kolorju”. Ravno prav tehnike, da reden voznik ne pogreša nič. Poraba je primerljiva z mojim Nemcem, seveda je ob težki nogi primerljivo večja (kot da moja ni).

V čem je boljši od sedanjega Passata (letnik 2001)? Opremljenost, visok volan, mirna vožnja, dober izgled. Plac, ful placa.Drzna zverina

V čem je slabši?
Mogoče servo volana, občutek moči, ko pritisneš na plin. Cena.

Aja, Ford S-MAX ima eno zanimivo foro: lahko pomiga z ušesi (stranskimi ogledali). Na vratih je gumbek, s katerim poklopiš in odpreš ogledala. To še posebej simaptično izgleda, ko hočeš na diskreten način pomežikniti sosednemu avtu ali avtinji.

Lučke in luč pod žmigavci

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja