Ford Fusion – se pelješ kot lord v koreti

Danes sem testiral bodoči avto moje mame, Ford Fusion 1,6. Naj povem, da ne smem kritizirati, pa saj ni potrebno, ker je avto dober.

OK, se vsedemo v Fusiona, pet oseb, ena karakterno težja od druge (še najbolj tamala, ker jo nekaj luna nosi danes)… “Gremo en krog okoli, da vidim, kako se pelje ta škatlasta ‘koreta'”.

Vendar me udobje preseneti… Motor 1.6 zagotavlja dovolj kobil (ker je ženski avto, ima kobile, ne konje). Vožnja lepa, volan bolj odziven od Corsinega.

Aja, ko smo že pri primerjavi s Corso. Moram reči, da je Fusion mnogo bolj “vozljiv” in vodljiv, udoben, okreten, vendar grd, kot koreta. Kvadratna koreta.

Jaz ne vem, kaj je mislil designer, ko je delal ta avto. Njegovi sodelavci za interior soFord Fusion “Mini Terenec” naredili nalogo mnogo bolje – sedež dobro drži, položaj voznika je nebeški (=visok), kot da bi se peljal v kakem enoprostorcu.

Poraba je šla tudi nekam pod nebesa: 8,5l/100km je kar velika cifra za mini avto. Pa mama ni ravno nek športnik.

Ne vem zakaj, vendar če bi izbiral med luštno Korsico in Fordovo koreto, bi se odločil za slednjo. OK, zaradi moči motorja gotovo, skakljanje po cesti tudi odloča Fordu v prid, notri je nečustven, vendar dober (se pač ne naveličaš kakih rdečih dodatkov).

(Mogoče delam malo krivice Corsi, a ne Mojca… Bom nehal…)

Tale Fordek je za ceno 11. do 12. kiloevrov čisto OK nakup. Moram reči, da se sTloris Ford Fusion potovalnim računalnikom in 1.6 motorjem lahko odpraviš tudi malo dlje.

Če vam ni design ravno primaren (tudi koristno, ker ti ga prec ne ukradejo), pa je dobra izbira. Amerikanc je pa amerikanc, zato je to avto za lahke noge.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja