En kratek test – Opel Corsa 1,2 Twinport

Odkar študentje dobivajo avtomobile za diplomo, razmišljam, da bi šel še kaj študirat. Naša Mojca je namreč dobila črno Korsico, strašno lepo.

(Jaz sem svojega prvega kupil za diplomo od mame za 7.000 DEM).

Ko sem zadnjič videl golfa plus in corso, se je golf kar nekam skril tam zadaj. Corsa je namreč zelo velika napram prejšnjim različicam.Strašen pogled

…In sva se odpeljala na Bloke. Ker ni ravno dvotonska pošast, se zna dokaj hitro zibati naprej in nazaj po cesti. Podobno, kot se je presentljivo tresla nova Ibiza, ko so jo kupili ženini tastari. (Ja, Danica je bila takrat za akcijo.)

In nemško je trda, itak.

Lepa, a ne?Notranjost je pa res lepa. Z rdečo plastiko oplemenitena armatura me posebej navdušuje, po drugi strani pa se bojim, da bi se te rdečine enkrat naveličal. “Jo pa z globinom premažeš” se je rešitve spomnila Mojca. Glanc plastika med radiem pa res pritegne (- predvsem prstne odtise in prah).

(Peugeot 1007 ima eno dobro rešitev, da lahko zamenjaš notranjost v celoti – reče se mu Caméléo kit. Menjaš po počutju. (Moram napisat, ker je res dobra rešitev.))

Pepelnik CorsaMed potjo sem našel en zanimiv lonček zadaj, ki je v bistvu pepelnik. Ker pa je sedaj novi zakon, vzameš ta lonček, zapustiš prostor (avtomobil) in greš ven pokadit enega. Res dobra fora.

Za nekadilce pa tudi obstaja rešitev: namesto lončka se lahko pelje ena piksna hladne pijače.

Ko sva prišla na Osredek, sem ga malo poslikal “v skladu z naravo”. Ja, kuri najbrž malo, saj je 1.2 (nima kompjuterja), vseeno pa bi raje vzel kakega konja več, da si bolj siguren, če moraš med Bloško polico in Bločicami prehiteti kakega šleparja. Tako pa sva vozila za njim. Pa saj ne moti, ker sem itak gledal radio in ostalo notranjost.

Radii, ki so sedaj v novih avtomobilih so vsi po vrsti kar vdelani v armaturo. Zelo lepo zgledajo in zelo težko se odločiš zamenjati s kakim novim. Pa saj špila OK (MP3je, z direktoriji vred), pa še komande imaš na volanu. To mi je pa res kul, da ne šlataš po gumbih in gledaš, kaj pritiskaš. Pa še manj verjetno je, da ti ga ukradejo (zato pač ukradejo avto v celoti -samo zaradi radija, ane?).Prtljašnik je od sile

Prtljažnik je dovolj velik, da spraviš vanj dobrega junca. Seveda na zadnjo polico paše kak slonček ali podobno… Prtljažnik ima drugače še eno polico, da malo loči čiste stvari od umazanih, vendar Mojca nakupuje na veliko in uporablja velike vrečke.

To je bil prvi test avtomobila, da sem bil sovoznik. Mojca ga pač ne da z rok, vsaj do prvih 1.500km. Pelje pa se vseeno odlično. Občutek imam, da je voznikov sedež malo ožji, da lepše prime. Volan prijeten, servo odličen.

Kot sem rekel, bi vzel malo bolj močno korsico, da mi potegne, ko je treba.

Diploma je res dobro pripravljena, zato si Mojca zasluži tudi dober avto.

Corsa na Osredku

Naj bo to motivacija faliranim študentom. Klinc. Če jim tastari ne kupijo avtomobila, si naj ga sami – zaradi motivacije pa se naredi marsikaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja