Cerkniško jezero je prazno!!!

Location of the Municipality of Cerknica in Sl...
Image via Wikipedia

Ko se kdaj dobim z novim prijateljem ali znancem na kavi, pogovor nanese na to, kje je kdo doma. “Iz Cerknice”, pravim. “Aja, Cerkno, ja pa smučarijo imate, ne?”

“(Pejtnovret, si milsim.), Cerknica, Slivnica, coprnice, Cerkniško jezero…”

“Ajaaaa…” in potem, da nekako reši nepoznavanje osnovnih znanj zemljepisa naše ožje in širše domovine, vpraša “A Je jezero polno?”

Cerkniško jezero 2
Cerkniško jezero 2

“Na zdej s’me pa dubu…” po navadi rečem. Keč je v tem, da sploh ne hodim na jezero, pač tam, kjer je kaka voda in zato ne vem, ali je polno ali ne. Moja pot je Cerknica – LJ, mogoče kdaj kak izlet proti “dolini”, pa v hribe (Begunje & Co.), jezero pa samo izza Golana, če greva tečt.

S tamalo sva se danes odpravila pogledat, kakšno je jezero… En kratek izletek, medtem, ko se familija razkropljeno izobražuje ali lišpa. Zato sedaj ponosno razglašam, da je CERKNIŠKO JEZERO JE TRENUTNO PRAZNO. Razen za nasipom, je na tej strani rešeta usahnilo.

Videti je kaj, vzemite s seboj kakše škornje, ker je blatno.

Za vse firbce, nedeljske sprehajalce, vozičkarje (družine z otroci), ptičarje, penzioniste, pubertetnike z motorčki, zaljubljence, ali pa kar tako, bo lep vikend, kjer si to načše čudo lahko ogledate v vsej svoji blatni lepoti.

Cerkniško jezero
Cerkniško jezero

Fotka je narejena s pomočjo moje predpenzionske Nokie N73 (ki čaka pomladitev v številko N82 – iščem sponzorja) in zmerdžana skupaj s Photostich programom. Pet minut dela, tako da kvalitete ne ocenjujte. Jezero je itak v naravi lepše..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja