AC kondor – Ko te mrhovinarji oberejo…

Zadnjič sem s svojim avtomobilom pohajal po Ljubljani, ko me en gospod opozori, da mi nekaj teče izpod avta. “Klima”, sem rekel, pri tem pa že zavohal, da bo problemček večji.

Ja, začelo je teči gorivo in to kar v dobri meri… Skupaj s svojim ranjenim avtomobilom sem se zavlekel na prvi sevis, kjer bi znali to popraviti, to je AC Kondor v BTC.

Po eni strani sem bil vesel, da so me takoj sprejeli, po drugi pa sem že čutil, da bo izkušnja zanimiva.

Avto je bilo potrebno pregledati, zato sem vzel nadometnega in se dogovoril, da naslednji dan dvignem popravljenega.

Rekel sem jim tudi, da naj bo popravilo čim cenejše, saj avto prodajam. (moram reči, da je bil fant na servisu res prijazen). Že itak sem moral odkloniti vse dodatne storitve (vitrekse, brisalce in podobno).

No, naslednji dan se slišimo, (hkrati sem moral odpovedati pranje zunaj, saj je deževalo – tega servis sam od see ne bo skenslal) letim v Ljubljano po avto in se vsedem, ko taisti fant začne pripravljati račun.

Pa opazim, da je moral za natikanje enega stikalca za električna ogledala, sneti celo steno vrat. Pa vprašam, zakaj. “Ja, morali smo celo stikalo menjati, ker samega gumba ne prodajamo” je bil odgovor. Pa dobro, bi kaj vprašali, če zamenjate stikalo ane?””Ja na VW servisu se dela tako…”

In potem glavno presenečenje: menjava nekega filtra, kjer so se snele cevke za gorivo. Resda je bil filter nekaj popravljan doma (varjen), vendar je deloval normalno. In ker se ne da zamenjati samo pokrova s tistimi cevkami, so morali menjati celega.
“Ali so se snele samo cevke s tegale?” sem vprašal. “Ja.” “In zakaj je potrebno menjati celoten filter, če filter dela?” A nisem rekel, da ne popravljati, ker ga bom prodal?”

Račun je šel preko 350 EUR, tako da ima moj stari avto sedaj čisto novi filter za gorivo in stikalo za ogledala. In jaz prazen tošel, saj sem bil tako šokiran, da sem brez besed plačal vse skupaj in se pobral iz gnezda mrhovinarjev (Kondor je mrhovinar po definiciji).

Tako me ima, da bi se v živo še enkrat raz***il, pa kaj ko bodo rekli “Mi imamo take standarde”. Četudi jim rečeš, da naj opravijo osnovno, da bo avtomobil deloval.

Kolegica je rekla, da njen prijatelj na servisu pove, da ne bo plačal vitreksa, pa brisalcev pa nevemkakšnih malenkosti, na katerih služijo.

Ali imate podobne izkušnje, s kakimi drugimi servisi? Res bom vesel kakšnega komentarja…

(Verjamem, da bo tudi kdo iz AC Kondor tole bral. Cena za odstranitev tega posta je nekje 250 EUR ali pač celoten strošek za najem nadomestnega avtomobila in osnovno delo, ki sem ga naročil).

One Comment

  1. Tonello

    Mi z ac Kondor imamo samo pozitivne izkušnje: že vi omenjate izjemno prijaznost, tudi vzeli so vas takoj in še nadomestni avto ste dobili, delo opravljajo po standardih čez katere “ne gre”, so zanesljivi, pedantni, vedno že vnaprej nam povedo okvirno ceno in to vedno drži… Mi iz Kopra hodimo na servis v AC Kondor in nam nikoli ni bilo žal.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja